Klapna na usisu i vakum pumpa - ciscenje
2 posters
Strana 1 od 1
Klapna na usisu i vakum pumpa - ciscenje
Doslo je vreme da se skida klapna na usisu je vakum na njoj nije dihtovao dobro. Oznacio sam je crvenom bojom. Odsrafi se selna i otkaci se crevo i skloni u stranu. Ja sam bio skinuo i ovaj plasticni poklopac motora pa mi je bilo zgodno da crevo sklonim skroz u stranu. Klapna se drzi na 2 srafa i lako se skida, kada se odsrafi, otkaci se i tanko vakum crevo i klapna je slobodna za rad na stolu.
Ovde gde nije dihtovalo ja sam namazao ovaj crveni hermetik, tako sam cuo da ga zovu ;). Pre toga sam celu kklapnu ocistio lepo. Uspeo sam da je zadihtujem ali konacan rezultat koji sam ocekivao nisam dobio, pa sam presao na skidanje vakum pumpe koja se nalazi ispod klapne, sa strane na glavi motora (bregasta je pokrece). Drzi se na dva strafa i jednu maticu, sve resava gedora 10. Prvo sam skinuo onaj zadnji sraf, jer je tezi za skidanje, oprez prilikom rada da vam gedora ne bi odletela ispod motora kao meni i za ovaj sraf sam koristio malu cegrtaljku jer je vrlo skuceno, pa sam skinuo ovaj blize meni, velikom gedorom i na kraju maticu koja je ispod pumpe takodje velikom gedorom! ide slika
Da bi vam bilo lakse da odsrafite sve ovo, skinuti i debelo crevo koje vodi iz vakum pumpe, na ovoj kopci postoje dva tastera, siva cini mi se, samo ih pritisnete i povucete crevo ka sebi lagano.
kada sam je izvadio bacio sam se na detaljno ciscenje, imate 2 dihtunga koje treba skinuti da bi se ocistili kanali u kojima leze i sito koje treba paziti da se ne izgubi. Sve sam cistio krpama, srafcigerom malim i Axel Sgrasso-om. Ovako izgleda to.
Onda sam skinuo i poklopac pumpe, pazio da nesto ne izgubim (bukvalno prvi put radim) i to pocistio. Takodje ima jedan dihtung cije sam leziste detaljno ocistio.
Sve sam spakovao i obrnutim redosledom vratio nazad. Usput sam briskao tu i tamo po motornom prostoru! Pozdrav drustvo :)
Ova greda ispod hidraulicne pumpe je bas bila prljava i zamazana, ocistio sam je. Naprskam Axelom, malo odstoji i onda krpom brisem a gde ne mogu da dohvatim pumpica sa cistom vodom i spricam da spere. Naravno da sam pazio da ne kvasim konektore i kablove!
Ovde gde nije dihtovalo ja sam namazao ovaj crveni hermetik, tako sam cuo da ga zovu ;). Pre toga sam celu kklapnu ocistio lepo. Uspeo sam da je zadihtujem ali konacan rezultat koji sam ocekivao nisam dobio, pa sam presao na skidanje vakum pumpe koja se nalazi ispod klapne, sa strane na glavi motora (bregasta je pokrece). Drzi se na dva strafa i jednu maticu, sve resava gedora 10. Prvo sam skinuo onaj zadnji sraf, jer je tezi za skidanje, oprez prilikom rada da vam gedora ne bi odletela ispod motora kao meni i za ovaj sraf sam koristio malu cegrtaljku jer je vrlo skuceno, pa sam skinuo ovaj blize meni, velikom gedorom i na kraju maticu koja je ispod pumpe takodje velikom gedorom! ide slika
Da bi vam bilo lakse da odsrafite sve ovo, skinuti i debelo crevo koje vodi iz vakum pumpe, na ovoj kopci postoje dva tastera, siva cini mi se, samo ih pritisnete i povucete crevo ka sebi lagano.
kada sam je izvadio bacio sam se na detaljno ciscenje, imate 2 dihtunga koje treba skinuti da bi se ocistili kanali u kojima leze i sito koje treba paziti da se ne izgubi. Sve sam cistio krpama, srafcigerom malim i Axel Sgrasso-om. Ovako izgleda to.
Onda sam skinuo i poklopac pumpe, pazio da nesto ne izgubim (bukvalno prvi put radim) i to pocistio. Takodje ima jedan dihtung cije sam leziste detaljno ocistio.
Sve sam spakovao i obrnutim redosledom vratio nazad. Usput sam briskao tu i tamo po motornom prostoru! Pozdrav drustvo :)
Ova greda ispod hidraulicne pumpe je bas bila prljava i zamazana, ocistio sam je. Naprskam Axelom, malo odstoji i onda krpom brisem a gde ne mogu da dohvatim pumpica sa cistom vodom i spricam da spere. Naravno da sam pazio da ne kvasim konektore i kablove!
Жиле likes this post
Re: Klapna na usisu i vakum pumpa - ciscenje
Mada si mogao da predstaviš svoju makinu ovde https://forumfrancuskihautom.serbianforum.info/f3-moj-citroen i tu lepo pišeš šta si sve uradio i sredio.
chibbyka likes this post
Uuuuuu moram da iskopam slike a i da ga slikam malo sutra. Hocu naravno! Uzgred sada sam tek skapirao, forum ne sluzi samo da se informises, vec i da kad obavis posao to podelis sa drugima!
Tako bi trebalo da i drugi nešto nauče.chibbyka :: Uzgred sada sam tek skapirao, forum ne sluzi samo da se informises, vec i da kad obavis posao to podelis sa drugima!
Mada većina se i ne seti dok nema ponovo problem !
chibbyka likes this post
Zato sam i napisao ;). Sutra pretstavljam auto sa slikama i kratkom istorijom sta je radjeno
A ja ću ti sve ovo ubaciti u tvoju temu o tvom autu.chibbyka ::Zato sam i napisao ;). Sutra pretstavljam auto sa slikama i kratkom istorijom sta je radjeno
chibbyka likes this post
chibbyka likes this post
Similar topics
» Čiscenje klapne gasa c5 2.0 HDI 2002
» Problem koji mozete imati sa vakum pumpom
» Vodena pumpa??
» Sređivanje klapne na usisu
» Ispitivanje el. ventila za vakum
» Problem koji mozete imati sa vakum pumpom
» Vodena pumpa??
» Sređivanje klapne na usisu
» Ispitivanje el. ventila za vakum
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Avg 22, 2024 5:40 pm od PUG207
» Zamena kugle do točka C5 bez alata .
Pet Avg 09, 2024 7:23 pm od Жиле
» Poništavanje inspekcije Passat B5 (uputstvo+snimak)
Ned Jul 21, 2024 10:17 pm od Жиле
» Kemal Malovcic i Juzni Vetar - Idi, voljena, idi
Čet Jul 18, 2024 9:52 pm od Жиле
» Neispravnosti na rucici pokazivača pravca i rucici brisača
Čet Jul 18, 2024 4:23 pm od Жиле
» Citroen C5 | Održavanje i još mnogo toga
Uto Jul 16, 2024 11:33 pm od Жиле
» Kako otkriti šta vam troši akumulator auta ? - Akumulator se prazni preko noći - šta vuče akumulator
Pon Jul 15, 2024 2:38 pm od Жиле
» LUPANJE VOLANA PRILIKOM MOTANJA - FORD, MAZDA, FIAT, VW...
Ned Jul 07, 2024 1:49 pm od Жиле
» Ubačeni bočni migavci led C5
Uto Jun 25, 2024 11:16 pm od Жиле
» Nabavljen nov set za polimerizaciju farova.
Uto Jun 25, 2024 11:12 pm od Жиле