Problem sa kočnicama Citroen C3
3 posters
Strana 1 od 1
Problem sa kočnicama Citroen C3
Pozdrav svima. Potreban mi je savet. Naime, juče sam bila na tehnički i rekli su mi da auto koči, ali da izggleda "viljuška" ne hvata ili ne popusti do kraja i savetovali su mi da idem do majstora.
Zanima me šta bi moglo da bude i naravno otprilike koliko bi koštala popravka.
U pitanju je Citroen C3 1.1 2004., pre nepune 3 god. (od tada sam prošla 23.000km) su menjani pr. pločice i diskovi, i u tom periodu je menjana desna jabučica i rađena je reglaža.
Inače, po prvi put ove zime prilikom vožnje po ledu i snegu, imala sam osećaj neke nesigurnosti oko kretanja automobila, ali nisam otkrila šta bi mogao biti uzrok.
Unapred hvala na odgovoru i savetu, jer su mi Vaši saveti do sada uvek bili korisni.
Zanima me šta bi moglo da bude i naravno otprilike koliko bi koštala popravka.
U pitanju je Citroen C3 1.1 2004., pre nepune 3 god. (od tada sam prošla 23.000km) su menjani pr. pločice i diskovi, i u tom periodu je menjana desna jabučica i rađena je reglaža.
Inače, po prvi put ove zime prilikom vožnje po ledu i snegu, imala sam osećaj neke nesigurnosti oko kretanja automobila, ali nisam otkrila šta bi mogao biti uzrok.
Unapred hvala na odgovoru i savetu, jer su mi Vaši saveti do sada uvek bili korisni.
gaga2004- Aktivan član
- Broj poruka : 23
Datum upisa : 07.03.2019
Re: Problem sa kočnicama Citroen C3
Po ovome kako ste opisali, to su kočiona klješta . Najverovatnije klip ne vraća, pa se greje disk i tako ima slabo kočenje na tom točku. Koji je točak u pitanju, prednji ili zadnji?
Na tehničkom su mi rekli da su u pitanju sva 4 točka.
gaga2004- Aktivan član
Pločice su dobre na sva četiri diska ? Da li je menjano kočiono ulje i kada ? Da li propada pedala kočnice kada je nagazite ?
To mi nisu rekli. Prednje pločice su menjane 6.2018. god. Kočiono ulje nije menjano od kako je kupljen auto 2016. A pedala kočnice ne propada kada se nagazi.
gaga2004- Aktivan član
Жиле likes this post
Interesantno, kada su menjane prednje pločice i prednji diskovi, kočioono ulje tada nije zamenjeno .
A čitajući sada uputstvo za kočiono ulje, savetuje se barem na 1-2 godine zameniti ga.
A čitajući sada uputstvo za kočiono ulje, savetuje se barem na 1-2 godine zameniti ga.
gaga2004- Aktivan član
Жиле likes this post
Problem sa kočnicama citroen C3
Ja bih probao da ozračim kočioni sistem, a pre toga zamenio i ulje. Drugo što mi pada na pamet, možda su Vam mislili da uzmu neku hiljadarku više da Vas puste, lopovi su to.
SOF likes this post
Uh, hvala na savetu, barem da znam kada odem do mehaničara, za koji dan, da znam šta da kažem koji je problem sa kolima.
Javim se kada otklonim kvar.
Hvala.
Javim se kada otklonim kvar.
Hvala.
gaga2004- Aktivan član
Жиле likes this post
Napravio sam novu temu koja se tiče Vašeg problema, da ne pišemo u tuđoj temi . Neka neko to proveri, možda su mislili da ih "častite," nije nemoguće , jer oni mogu da nameste da imate "problem" a u stvari je problem u alavosti. Ulje zamenite svakako. Pozdrav za Vas.
SOF likes this post
potpuno se slazem sa Ziletom...mada...nije naodmet pregledati sve to...recimo uzgred da propratni ``kvarovi`` mogu biti da je neki od kocionih cilindara malkice i ``zaribao``,tj.korodirao...pa eto hoce da ne vraca u prvobitni slobodni polozaj(bar ne odmah,kako treba) i rezultira ``grejanjem diskova,tj,felni...a time prouzrokuje i slabije kocenje...drugo...obratititi paznju na prohodnost gumenih(armiranih) creva koja dovode kociono ulje do tzv. kocionih kljesta...jer....po karakteristikama pomenutog ulja,znamo da moze nabreknuti unutrasnje zidove ,naravno gumene,samog creva i stvoriti problem u prohodnosti istog a samim tim i potreban efekat kocenja...ali...dobar automehanicar ovo cak i ne mora citati,jer ZNA da je sve ovo ( u citavoj temi) napred pomenuto veoma bitno za ispitati...drugo...siguran sam da od kupovine auta ,draga koleginice niste menjali to ulje... a posto nije nov kupljen...ko zna sta je i kako pre Vas neko sipao,dolivao ili ``menjao`` tako da je moguce da i nije u sistemu ono sto treba da bude...zato je Ziletov savet o zameni kocionog ulja u citavom sistemu...ZLATA vredan!
SOF- ***** VIP *****
- Broj poruka : 404
Datum upisa : 22.12.2018
Godina : 58
Жиле likes this post
Ovde je čudno da ni jedan točak ne koči? Može da bude ako je ulje kočiono jako loše. Kada se ugreje, ni jedan točak ne može da koči.
ko zna sta je tu sipano...nadulo creva, nabubrelo i nema protoka...Жиле ::Ovde je čudno da ni jedan točak ne koči? Može da bude ako je ulje kočiono jako loše. Kada se ugreje, ni jedan točak ne može da koči.
SOF- ***** VIP *****
- Broj poruka : 404
Datum upisa : 22.12.2018
Godina : 58
Similar topics
» Citroen Xsara zaključavanje problem/uzrok/popravak
» Balansiranje felni problem
» Vađenje bočnog migacva Pežo-Citroen 307 307, 307 CC, 206, 107, 407, 607, Citroen C1, C2, C3, C5, C6
» problem sa klimom
» Balansiranje felni problem
» Vađenje bočnog migacva Pežo-Citroen 307 307, 307 CC, 206, 107, 407, 607, Citroen C1, C2, C3, C5, C6
» problem sa klimom
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Avg 22, 2024 5:40 pm od PUG207
» Zamena kugle do točka C5 bez alata .
Pet Avg 09, 2024 7:23 pm od Жиле
» Poništavanje inspekcije Passat B5 (uputstvo+snimak)
Ned Jul 21, 2024 10:17 pm od Жиле
» Kemal Malovcic i Juzni Vetar - Idi, voljena, idi
Čet Jul 18, 2024 9:52 pm od Жиле
» Neispravnosti na rucici pokazivača pravca i rucici brisača
Čet Jul 18, 2024 4:23 pm od Жиле
» Citroen C5 | Održavanje i još mnogo toga
Uto Jul 16, 2024 11:33 pm od Жиле
» Kako otkriti šta vam troši akumulator auta ? - Akumulator se prazni preko noći - šta vuče akumulator
Pon Jul 15, 2024 2:38 pm od Жиле
» LUPANJE VOLANA PRILIKOM MOTANJA - FORD, MAZDA, FIAT, VW...
Ned Jul 07, 2024 1:49 pm od Жиле
» Ubačeni bočni migavci led C5
Uto Jun 25, 2024 11:16 pm od Жиле
» Nabavljen nov set za polimerizaciju farova.
Uto Jun 25, 2024 11:12 pm od Жиле