Interkuler hladnjak, ciscenje Citroen C5 2.0 hdi
3 posters
Strana 1 od 1
Interkuler hladnjak, ciscenje Citroen C5 2.0 hdi
Danas dok sam cackao oko auta videh da je donji deo, odprilike cetvrina dobro zaprljana uljem i prasinom! Skinuo bih ga da ga ocistim. Za sada znam da treba da otkacim ona dva debela creva i da se drzi na jedan ili 2 srafa i samo se izvuce na gore. Ono sto me interesuje je da li se skidaju ove maske sa prednje strane kao na slici?
Cini mi se da bi bilo lakse ako ih skinem, a mogao bih tada i da izduvam hladnjak motora kompresorom a cini mi se da je tu i hladnjak klime!
Cini mi se da bi bilo lakse ako ih skinem, a mogao bih tada i da izduvam hladnjak motora kompresorom a cini mi se da je tu i hladnjak klime!
Re: Interkuler hladnjak, ciscenje Citroen C5 2.0 hdi
juce sam ocistio interkuler. Prvo sam morao da skinem filter sa sve kucistem, da bih i samo kuciste ocistio. Otkacio sam fleksibilno crevo od protokomera i samo sam lagano povukao na gore
Ne obracajte paznju na obucu mi . Na samom Interkuleru ima dva creva, donje i gornje, oba sam otkacio, kasnije sam donje crevo skinuo skroz i zvukao ga napolje da bih i njega ocistio. Kod mene se interkuler drzi na jednom srafu, mora maska auta da se povuce napred 10-15 cm, kada se skinu 2 srafa i 2 plasticna srafa koji je drze i onda sam skinuo sraf interkulera i lagano, malo levo desno izvukao ceo interkuler napolje. Bas je fino izgledao.
Prvo sam ocistio motorni prostor, sve lepo prebrisao, onda sam presao na interkuler i crevo donje. Cistio sam ga sa Sgraso-om i vodom, a kada mi je isti nestao koristio sam benzin, jedno 2 -3 puta sam ga ispirao vodom i kada sam ocistio, ostavio sam na suncu da se osusi sve lepo i strogo vodio racuna da moze d se ocedi lepo i iz unutrasnjosti da ne bi ostala neka voda unutra, ovako
kada se sve osusilo, gornji otvor interkulera sam zatvorio selnom i kesom a kroz crevce za map sensor sam produvavao kompresorom i njusio na drugoj strani, hteo sam svu paru od benzina da izbacim ako se slucajno zadrzala.
Prebrisao sam malo i menjac i okolo, na drugoj slici, ovaj zeleni konektor bi trebao biti senzor temperature motora, neka me ispravi neko ako sam pogresio! Onda sam sve vratio nazad obrnutim redosledom. Iskoristio sam priliku dok je bio skinut interkuler, da laganim mlazom vode isperem sace hladnjaka, mogao sam i kompresorom da izduvam ali bi letela prasina mnogo pa sam to onda uradio vodom. Sve u svemu posao je bio skroz lagan, prepoprucujem da sami uradite, ko nije do sada. Hvala na pomoci i pozdrav
Ne obracajte paznju na obucu mi . Na samom Interkuleru ima dva creva, donje i gornje, oba sam otkacio, kasnije sam donje crevo skinuo skroz i zvukao ga napolje da bih i njega ocistio. Kod mene se interkuler drzi na jednom srafu, mora maska auta da se povuce napred 10-15 cm, kada se skinu 2 srafa i 2 plasticna srafa koji je drze i onda sam skinuo sraf interkulera i lagano, malo levo desno izvukao ceo interkuler napolje. Bas je fino izgledao.
Prvo sam ocistio motorni prostor, sve lepo prebrisao, onda sam presao na interkuler i crevo donje. Cistio sam ga sa Sgraso-om i vodom, a kada mi je isti nestao koristio sam benzin, jedno 2 -3 puta sam ga ispirao vodom i kada sam ocistio, ostavio sam na suncu da se osusi sve lepo i strogo vodio racuna da moze d se ocedi lepo i iz unutrasnjosti da ne bi ostala neka voda unutra, ovako
kada se sve osusilo, gornji otvor interkulera sam zatvorio selnom i kesom a kroz crevce za map sensor sam produvavao kompresorom i njusio na drugoj strani, hteo sam svu paru od benzina da izbacim ako se slucajno zadrzala.
Prebrisao sam malo i menjac i okolo, na drugoj slici, ovaj zeleni konektor bi trebao biti senzor temperature motora, neka me ispravi neko ako sam pogresio! Onda sam sve vratio nazad obrnutim redosledom. Iskoristio sam priliku dok je bio skinut interkuler, da laganim mlazom vode isperem sace hladnjaka, mogao sam i kompresorom da izduvam ali bi letela prasina mnogo pa sam to onda uradio vodom. Sve u svemu posao je bio skroz lagan, prepoprucujem da sami uradite, ko nije do sada. Hvala na pomoci i pozdrav
Жиле and SOF like this post
Trebao si raspertlovati i srediti inter kuler da valja izmedju celija zaliti tecnim metalom i cekati da se osusi posle donji deo namazati diht masom i ponovo zapertlovati tako ce ti ubrzo biti isti kao sto je i bio
Gost- Gost
Ja na pikapu kad sam ga uzeo isto bio mastan interkuler, ja ga samo vozio i oprao ga par puta odmascivacem spolja i on bio ko nov kad sam ga prodao, presao sa njim preko 80000km.
mishja- ...................................
- Broj poruka : 199
Datum upisa : 15.04.2019
Godina : 46
chibbyka likes this post
Video sam da bi mozda moglo i to, ali nisam smeo da se upustam u to. Ispirao ga 2 puta benzinom izunutra, muckao, kasnije sam ga izduvavao izunutra kompresoromVlado@82 ::Trebao si raspertlovati i srediti inter kuler da valja izmedju celija zaliti tecnim metalom i cekati da se osusi posle donji deo namazati diht masom i ponovo zapertlovati tako ce ti ubrzo biti isti kao sto je i bio
Similar topics
» ciscenje filtera goriva na citroen C4 1.6HDI
» Kako isprati mali hladnjak.
» Čišćenje dpf filtera
» Čiscenje klapne gasa c5 2.0 HDI 2002
» Čišćenje sistema za gorivo
» Kako isprati mali hladnjak.
» Čišćenje dpf filtera
» Čiscenje klapne gasa c5 2.0 HDI 2002
» Čišćenje sistema za gorivo
Strana 1 od 1
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Čet Avg 22, 2024 5:40 pm od PUG207
» Zamena kugle do točka C5 bez alata .
Pet Avg 09, 2024 7:23 pm od Жиле
» Poništavanje inspekcije Passat B5 (uputstvo+snimak)
Ned Jul 21, 2024 10:17 pm od Жиле
» Kemal Malovcic i Juzni Vetar - Idi, voljena, idi
Čet Jul 18, 2024 9:52 pm od Жиле
» Neispravnosti na rucici pokazivača pravca i rucici brisača
Čet Jul 18, 2024 4:23 pm od Жиле
» Citroen C5 | Održavanje i još mnogo toga
Uto Jul 16, 2024 11:33 pm od Жиле
» Kako otkriti šta vam troši akumulator auta ? - Akumulator se prazni preko noći - šta vuče akumulator
Pon Jul 15, 2024 2:38 pm od Жиле
» LUPANJE VOLANA PRILIKOM MOTANJA - FORD, MAZDA, FIAT, VW...
Ned Jul 07, 2024 1:49 pm od Жиле
» Ubačeni bočni migavci led C5
Uto Jun 25, 2024 11:16 pm od Жиле
» Nabavljen nov set za polimerizaciju farova.
Uto Jun 25, 2024 11:12 pm od Жиле